Το FIFA Club World Cup είναι μία διεθνής ποδοσφαιρική διοργάνωση μεταξύ των νικητών των συνομοσπονδιών των 6 ηπείρων και των πρωταθλητών του εθνικού πρωταθλήματος της διοργανώτριας χώρας. Φέτος, η διοργανώτρια χώρα του τουρνουά ήταν το Κατάρ.

Η Ticketmaster ήταν κοντά τους, σε κάθε βήμα, παρέχοντας την καθοδήγησή μας και την social distancing τεχνολογία μας.

Για σχεδόν δύο εβδομάδες, από την 1η Φεβρουαρίου έως τις 11 Φεβρουαρίου, οι φίλαθλοι μπόρεσαν να απολαύσουν αγώνες με τις αγαπημένες τους ομάδες ζωντανά από τους Ahmad Bin Ali και Education City Stadiums στο Κατάρ. Στο τέλος, υπήρχαν πολλά θετικά σχόλια από τους φιλάθλους, τους εθελοντές και τις ομάδες που έλεγαν ότι η φιλοξενία ήταν καταπληκτική και ότι πραγματικά αισθάνονταν ασφαλείς γνωρίζοντας ότι τα μέτρα υγείας και ασφάλειας εφαρμόστηκαν παντού. Το πιο σημαντικό ήταν ότι όλοι ήταν τόσο πρόθυμοι να επιστρέψουν στα γήπεδα, γεγονός που κάνει το FIFA Club World Cup Qatar 2020 μια επιτυχημένη πρωτοβουλία.

Όλες οι πωλήσεις έγιναν online

Η Ticketmaster και το FIFA Club World Cup είχαν την ασφάλεια ως προτεραιότητα. Συγκεκριμένα, εΕξασφαλίσαμε ότι η επαφή μεταξύ φιλάθλων και προσωπικού θα μειωνόταν στο ελάχιστον. Ως εκ τούτου, υπήρχαν μόνο διαδικτυακές πωλήσεις όπου οι fans θα επέλεγαν τη θέση τους. Στη συνέχεια, έλαβαν επιβεβαίωση πληρωμής μέσω email με οδηγίες για την παραλαβή του εισιτηρίου τους στο Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο του Κατάρ έως και 72 ώρες πριν από τον αγώνα. Επιπλέον, υπήρχε μια σελίδα με ενημερωτικό περιεχόμενο για τους φιλάθλους σχετικά με την υγεία και την ασφάλειά τους κατά τη διάρκεια των αγώνων και πώς το FIFA Club World Cup εφάρμοζε τα μέτρα ασφαλείας.

Ιατρικός Έλεγχος πριν την είσοδο στο γήπεδο

Στο Εθνικό Συνεδριακό Κέντρο του Κατάρ είχε στηθεί ένα ιατρικό κέντρο για rapid tests και τα εκδοτήρια. Συγκεκριμένα, οι φίλαθλοι έπρεπε να δείξουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους ή το πιστοποιητικό covid στο ιατρικό προσωπικό. Το πιστοποιητικό covid παρουσιάζει την παρουσία covid στον συγκεκριμένο φίλαθλο μετά την 1η Οκτωβρίου. Εάν δεν είχαν κάποιο πιστοποιητικό, τότε έκανα rapid tests εκείνη την στιγμή.

fifa

Οι φίλαθλοι με το

  • πιστοποιητικό εμβολιασμού
  • πιστοποιητικό covid
  • αρνητικό rapid test

πήγαιναν στα εκδοτήρια για να παραλάβουν το εισιτήριό τους. Στην ουρά αναμονής ήταν διαθέσιμες μόνο 30 θέσεις για την αποφυγή συνωστισμού. Ο φίλαθλος πλησίαζε τα εκδοτήρια όταν ο κωδικός του εισιτηρίου του εμφανιζόταν στην οθόνη των εκδοτηρίων.

Στο γήπεδο

Την ημέρα του αγώνα, οι φίλαθλοι φορούσαν τις μάσκες τους καθ΄όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Υπήρχαν διαφορετικές είσοδοι για διάφορες ομάδες διλάθλων για να αποφευχθεί ο συνωστισμός. Μέσα στο γήπεδο, ειδικό προσωπικό καθοδηγούγε τους φιλάθλους ώστε να βρουν εύκολα τη θέση τους, κρατώντας αποστάσεις μεταξύ τους, όπως αναδεικνύονταν και στα καθίσματά τους.

Ύστερα από πολύ καιρό, όχι μόνο οι φίλαθλοι κατάφεραν να απολαύσουν τους αγώνες από κοντά και με ασφάλεια, αλλά και οι παίκτες των ομάδων ήταν χαρούμενοι που ένιωσαν την υποστήριξη του κόσμου ζωντανά. Τίποτα δεν συγκρίνεται με το να είσαι εκεί.

Επικοινωνήστε μαζί μας έαν θέλετε να συζητήσουμε την επιστροφή στα γήπεδα. #returntolive

Μάθετε περισσότερα για την Ticketmaster Sport.