Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ 2019 πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία και την Ουαλία, από τις 30 Μαΐου έως τις 14 Ιουλίου 2019.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ ICC (CWC) λαμβάνει χώρα κάθε τέσσερα χρόνια. Το 2019 περιλάμβανε 10 ομάδες και ήταν το αποκορύφωμα μιας παγκόσμιας διαδικασίας προεπιλογής που έτρεξε πάνω από  5-6 χρονικές περιόδους.

Οι οκτώ κορυφαίες ομάδες στις μονοήμερες ταξινομήσεις του ICC κατά τη συγκεκριμένη ημερομηνία (περίπου 18 μήνες πριν από τη CWC) προσδιορίστηκαν αυτόματα. Οι τελευταίες δύο ομάδες προήλθαν από το προκριματικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ICC Cricket το οποίο έλαβε χώρα το έτος πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ. Το γεγονός αυτό είναι το αποκορύφωμα της σειράς ICC World Cricket League και περιφερειακών εκδηλώσεων ταλέντων που παρέχουν την ευκαιρία σε κάθε μέλος του ICC να προχωρήσει μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης και να συμμετάσχει στη CWC.

Όλες οι ομάδες πάλεψαν για την νίκη, με τις τέσσερις πρώτες ομάδες να προχωρούν στους ημιτελικούς και τους νικητές να διαγωνίζονται στον Τελικό του CWC. Ο τελικός πραγματοποιήθηκε στο Lord’s, ένα ιστορικό χώρο που ιδρύθηκε το 1814, πριν από 205 χρόνια. Τέλος, υπήρξε μια ευρέως δημοσιευμένη περιοδεία του τρόπαιου.

Η Ticketmaster Hellas είναι απίστευτα ενθουσιασμένη για αυτή τη συνεργασία με το Παγκόσμιο Κύπελλο Κρίκετ. Η Ticketmaster θα παρείχε στο RWC τεχνολογία εξειδικευμένων αθλητικών εισιτηρίων που θα επέτρεψε στους οπαδούς να αγοράζουν με ασφάλεια τα εισιτήριά τους. Εκτός αυτού, οι οπαδοί μπορούν επίσης να επιλέξουν τις δικές τους θέσεις και να λάβουν ψηφιακά εισιτήρια, καθιστώντας ευκολότερη από ποτέ την αγορά εισιτήριων και να παρακολουθήσουν ζωντανά αθλητικά γεγονότα.